Povrnite si vid po naravni poti

Leo Angart


spletni sponzor:


medijski sponzor:


 
  Deva Premal & Miten
 


O Devi Premal in Mitenu in njuni glasbi

»Čudovita glasba, čudovita…« je rekel H.H Dalaj Lama po koncertu v Munchenu.

Deva Premal in Miten sta planetarna popotnika, ki prinašata starodavno zdravilno moč mantranja in čantinga v 21. stoletje. Njuni koncerti in delavnice so več kot glasba, so povabilo v globok trenutek meditacije.

Po 18-tih letih turnej po celem svetu in po več kot 900.000 prodanih CD-jih sta Deva Premal in Miten živi dokaz, da je moč mantre pomembna tako v današnjih dneh kot je bila pred tisočimi leti.


Eckart Tolle, duhovni učitelj in avtor knjige, uspešnice Zdaj, The Power of Now, pravi o njuni glasbi: »To je resnični portal v sedanjost. Ko poslušaš to glasbo, se ti odpre sveti prostor, ki leži izza uma, na naraven in spontan način.«

Brandon Bays, avtorica metode Potovanje, The Journey, pravi, da »poslušalca ta glasba ponese v svet ekstaze, blaženosti in radosti – na široko odpirata srca in nas pripeljeta v tišino znotraj nas samih.«

Še ena oboževalka njune glasbe, rock zvezda Cher, pravi o enem prvih CD-jev The Essence: »To je moj najljubši CD za prakso joge. Pravzaprav moj učitelj nori, ker je to edini CD, ki ga na urah joge želim poslušati.!«

Glasba Deve Premal in Mitena je izraz duhovne predanosti skozi pesmi in petje. Skupaj živita in ustvarjata že od leta 1991. V tem času sta izdala serijo priznanih CDjev. Z njunim načinom življenja, odprtostjo, poštenjem in preprostostjo v kateri živita in seveda glasbo, sta se dotaknila tisoče src iskalcev po celem svetu.

»Najina glasba izhaja iz meditacije in praznovanja življenja. Njen namen ni zabavati ljudi.« pravi Miten.

Deva Premal je najbolj znana po CD uspešnicah z mantrami in čantanjem; »chanting« je poseben način prepevanja, je ritmična sanskrtska molitev. Deva ima klasično glasbeno izobrazbo, je odlična in nadarjena pevka, ki je odraščala s petjem manter kot obliko uspavank v nemškem domu prežetim z vzhodnjaško duhovnostjo.

Njeni albumi The Essence, Love Is Space, Embrace in Dakshina so na vrhu popularnosti novodobnih lestvic ter joga in zdravilnih centrov po vsem svetu.

Njen zadnji CD, The Moola Mantra, je postal top prodajani CD na Amazon lestvici že nekaj dni po izidu.


Miten, po rodu iz Anglije, je bil pevec in komponist že v 70-tih. Sodeloval je z glasbeniki kot so skupina Fleetwood Mac, Lou Reed in Ry Cooder. Pozneje je odkril moč meditacije in zapustil svet rock 'n rolla. Mitenova osredotočenost na duhovno pot se odraža v njegovih meditativnih, radostnih in senzualnih pesmih, ki so objavljene na CDjih Strength Of A Rose, Dance Of Life in Blown Away.

Songs For The Inner Lover je najljubši CD Anthony Robbinsa, ki ga opiše z: "Mogočno in strastno delo ljubezni, ki resnično nagovarja srce in premakne dušo. Oba, Sage in jaz, sva doživela blagoslov, ko se je ta glasba dotaknila najinega življenja."

O njunem predzadnjem albumu Soul In Wonder, Brandon Bay pravi: "Ta glasba je zelo tenkočutna, v zadnjih treh tednih si je spletala pot v mojo dušo. Ob njeni lepoti ti zastane dih. Zame je to najbolj poseben album iz vajine serije oh-posebnih-CDjev… Resnično, Bog je našel pot, da zapoje samega sebe."

Njun zadni albumu In Concert, ki sta ga posnela skupaj z Manosem, nadarjenim glasbenikom, ki nas ponese v višave z igranjem na bambusovo flavto in je njun večleten sopotnik na vseh koncertih, je lani sledil Devin album Mantras for Precarious Times, ki vsebuje sedem manter, posebno izbranih za podporo v tem času.

Deva in Miten sta se prvič srečala v Indiji, v duhovnem centru znanega mistika Oshoja. Njuna glasba je vscvetela iz njune ljubezni do Učitelja in skozi izkušnjo meditacije. Miten je bil zadolžen za večerno meditativno glasbo in je opogumljal Devo, da je začela peti v harmoniji z njim. Pozneje je našla svoj pravi, lastni izraz v petju manter, ki jih je že kot otrok pela z očetom v Nemčiji. In tako je Gayatri mantra postala njen stalen sopotnik. Z Mitenom sta jo zapela celo na novicah tv postaje CNBC.

Gabrielle Roth:»Rada imam njuno glasbo. To je glasba zemeljskih angelov. Za poslušanje s tretjim ušesom."

To kar želita Deva in Miten podeliti svetu, je izraženo v preprosti in elegantni viziji: "Vsakdo, ki govori, lahko poje, in vsakdo lahko skozi dih v telesu izkusi lastno božanskost."

"Najina vizija, motivacija in življenjsko delo je ustvariti po svetu srečanja, kjer se ljudje družijo v praznovanju in meditaciji."

Več info o Devi Premal in Mitenu na www.DevaPremalMiten.com

om

Pri meni lahko kupite tudi vse CD-je in
DVD-je Deve Premal in Mitena
041 269 213 Pero om