Povrnite si vid po naravni poti

Leo Angart


spletni sponzor:


medijski sponzor:


 
  Izboljšajte si vid
 
Čarobne oči

Izboljšajte si vid po naravni poti LEO ANGART

Kaj vse bi lahko počeli brez očal in leč?

Odvrzite svoja očala in leče.....

Prava priložnost za tiste, ki bi se radi rešili očal in za tiste, ki ne bi radi nikoli nosili očala!!!

Iz intervjuja z Leo Angartom, trenerjem oči, za Revijo ONA

“Slab vid je večinoma le slaba navada”

Sprašuje: Tina Zgonik

Leo Angart, rojen na Danskem, je nosil očala 26 let in bil prepričan, da ni druge možnosti. Slišal je sicer za slovite Batesove vaje, vendar se mu je vse skupaj zdelo preveč dolgotrajno in se jih ni niti lotil. Ni pa obupal. Ko je prebral razpravo nekega psihiatra, kako bolniki s shizofrenijo skupaj z osebnostmi preklapljajo tudi sposobnost vida, se je zamislil. Ugotovil je, da slab vid večinoma ni mehanska okvara, ampak je težava v programski opremi. Za ostrenje slike so odgovorne očesne mišice in te je mogoče zbuditi. Razvil je učinkovit sistem vaj, kako to doseči izjemno hitro.

Katere so po vašem mnenju najbolj razširjene zmote o vidu?

Predvsem prepričanje, da slabega vida ni mogoče popraviti in da se s starostjo nujno slabša. Ni biološkega razloga, da ne bi mogel brez očal prebrati voščilnice za 90. rojstni dan, še manj pa je treba, da očala nosi otrok. Delo optikov in oftalmologov temelji na dveh teorijah, ki sta stari 150 let, namreč da leča s staranjem otrdi in da se mišice utrudijo. Moderne raziskave spodbijajo oboje: leča ne more otrdeti, ker je večinoma sestavljena iz vode, mišice pa zdržijo tja do 120. leta starosti! Pač pa izgubijo prožnost in to lahko znova pridobimo. Če vadiš, se povrne. V očeh je dvajset mišic. Vid je odvisen od tega, kako dobro sodelujejo. Očala polenijo oko, ker se mišice premikajo manj, kot bi se jim bilo treba. Vendar so še tu, niso odmrle in jih lahko znova razviješ. Podobno, kot če si zlomiš nogo: ko ti odstranijo mavec, moraš mišice znova okrepiti.

In za to obstajajo vaje?

Trening vida je pravzaprav ponovno učenje naravnih navad. Astigmatizem, ki je posledica neenakomerne napetosti mišic, lahko večinoma odpravimo v nekaj dneh, a seveda le, če vadimo dovolj pogosto, vsaki dve uri minuto ali dve. Dioptrije, manjše od dve, se lahko znebite v enem tednu, huda slabovidnost pa je dolgo potovanje.

Zakaj teh vaj ne uporabljajo okulisti?

Predvsem ne vedo zanje. Na očesni kliniki v Ljubljani imajo oddelek, kjer učijo vaje za oči, vendar niso učinkovite, ker jih ne izvajajo dovolj pogosto. Razlog je preprost: ne verjamejo vanje. Po mojih izkušnjah delujejo zelo enostavne vaje, treba pa jih je delati zares pogosto, čeprav nežno. Drugi problem pa so optiki, ki naravnega vida niti ne poskušajo povrniti, ampak znajo poskrbeti le, da lahko človek kljub okvari dobro vidi. Zato predpisujejo leče. Ko si natakneš nova očala, je občutek prav čuden, optik pa ti odgovori, da se boš že navadil. Bi sprejel tak odgovor od prodajalca čevljev? Noga se ne bo skrčila – žal pa je tega sposobno oko. Optik poskuša najti najmočnejše leče, ki jih še preneseš, ker izhaja iz prepričanja, da se vid tako ali tako slabša. Če imaš dioptrijo tri, boš odšel od optika z očali 3.25. Ko se naslednjič oglasiš na pregled, dobiš že 3.50, ker so se oči navadile na 3.25 in optik ugotovi, da preneseš tudi 3.50. In seveda potrdi svojo teorijo, da se vid poslabšuje. Saj se res, zaradi premočnih očal! O očeh razmišljajo kot o stroju, vendar niso kot kamera, ampak so žive. Izjemno zmogljive so, v enem trenutku lahko opazuješ pego na nohtu, v naslednjem hipu pa izostriš na goro v daljavi. Tega ne zmore nobena kamera.

več na povezavi ... Intervju v Reviji ONA

om

INTERVJU z Leo Angartom na RTV SLO 1 Oddaja DOBRO JUTRO


Decembra bo g. Leo Angart, spet v Ljubljani. Očala nosil 26 let (na koncu je imel dioptrijo -5.5), dokler ni odkril način, kako si povrniti vid.
S preprostimi vajami si je v 3-eh mesecih povrnil normalni vid in po šestnajstih letih še zmeraj odlično vidi pri starosti 67 let.



Leo Angart je odličen predavatelj in strokovnjak, ki ima poslanstvo med ljudi širiti informacijo in način, kako si človek lahko sam pomaga do boljšega vida. Razvil je metodo Vision Training in oblikoval delavnico za otroke "Čarobne oči" in delavnico za odrasle "Povrnite si dober vid po naravni poti".

Vsako leto vodi okrog 30 delavnic po vsem svetu - London, Dublin, Munchen, Berlin, Wien, Salzburg, Celovec, Graz, Istanbul, Hong Kong, Taiwan, Filipini, Mexico, USA, Canada, Australia, Kuvajt...

Veliko uspeha ima z otroci. Moja vizija in želja je, da bi v osnovne šole v Sloveniji sčasoma vpeljali del njegovih vaj za otroke, tako da bi vsi otroci imeli možnost odličnega vida.

Delavnica je primerna za:
- kratkovidnost
- daljnovidnost
- starostno daljnovidnost
- astigmatizem (v receptu za očala zapis "cilinder")
- slabo očesno koordinacijo
- ansiometropija
- ambliopija - pojav “lenega očesa”
- strabizem -pojav "škiljenja"

Trening vida (Vision training) ne zahteva uporabo nobenih tehničnih pripomočkov, niti jemanja zdravil, vitaminov ipd., niti dragih obiskov pri strokovnjakih. Gospod Leo imenuje svoj pristop k zdravljenju motenj vida in bolezni oči »očesni Tai Chi«.

Na spletni strani
http://www.vision-training.com/si

"LjubljanaWorkshop" najdete v slovenščini:
- UVOD v priročnik (Uvod Introduction) - opis pristopa g.Lea Angarta

- ZLOZENKA o delavnici za odrasle in delavnici za otroke (ZlozenkaBrochure)

- IZJAVE udeležencev (Izjave udelezencev)

- INTERVJU v Astronovicah (Intervju z Leo Angart oz Ljubljana news)

- INTERVJU v reviji ONA (Intervju v Reviji ONA)

- INFO o DELAVNICI


O DELAVNICAH

Za PREVOD iz angleščine v slovenščino je na delavnici poskrbljeno.
Na delavnici dobite manjši priročnik v slovenščini.

Delavnice so 2-dnevne

- delavnica za OTROKE 8-12 let: 9. in 12.dec 2011 Čarobne oči (15-18h)

– delavnica za ODRASLE čarobne oči: Povrnite si dober vid po naravni poti

Termin A: 6. in 8. dec 2011 (16:30 - 22h)

Termin B: 10. in 11. dec 2011 (9:30 - 17h
Vmes daljši odmor za kosilo)

Program ENAK v terminu A in B.

Število mest na delavnici je omejeno!

Za vse informacije in želje pokličite (od 14-17h) na telefonski številki:
Telefon: 01 256 31 06, fax 059973131,
GSM 041 269 213 (od 14-17h)

Peter Pavkovič Pero
Nirvana d.o.o.
p.p.1508
1101 Ljubljana

Ključne besede:
dober vid, vaje za oči, izboljšanje vida, boljši vid brez očal, vaje za zdrave oči, kratkovidnost, starostna daljnovidnost, presbiopija, astigmatizem, škiljenje, strabizem, leno oko, ambliopija, keratokonus,... miopija, myopia, hyperopya,...

http://www.vision-training.com/si

Z JASNIM VIDOM SE ZJASNI POGLED V BODOČNOST!

Veliko veselja in odličen vid vam želita
Leo Angart in
Peter Pavkovič Pero!